18 Kasım 2007 Pazar

Yedigöller


yedigöllerden biri olan GÖLCÜK (Orman İçi Dinlenme Yeri)

Bolu'nun 13 km. güneyinde suni olarak yapılmış bir set gölüdür. Yükseltisi 1206 m. olan gölün yüzeyi 4.5 Hektar, çevresi de yaklaşık 1.300 metredir.

Etrafı çam ve köknar ağaçları ile kaplı gölün her mevsim görüntüsü muhteşemdir. Doğanın olağan üstü güzelliğiyle kaplı olan gölün hemen kenarında Orman Bakanlığı'nın misafirhanesi olan şirin bir ev bulunmaktadır. Gölün etrafında bu tesisten başka kır gazinosu adıyla bir restaurant vardır. Göl ve etrafı “Orman İçi Dinlenme Yeri” olarak Milli Parklarca koruma altındadır. Çok şirin ve küçük olan bu göl çevresine araçla girilmemektedir. Gölde alabalık üretme istasyonu bulunmaktadır.

Kış ve yaz aylarında bölge halkı ve yurdun her yerinden günübirlik gezmek, görmek, dinlenmek ve piknik yapmak amacıyla bir çok ziyaretçi gelmektedir. Göl çevresinde konaklama imkanı yoktur. Bu şirin göle ulaşım, Şehir merkezindeki terminalden kalkan Seben ve Kıbrıscık ilçe minibüsleri ile sağlanabilir. Yaz aylarında ise Kaplıca Birlik tarafından seferler düzenlenmektedir.
Gölcük Girişi Tel: 262 90 90
Kır Gazinosu : 262 98 22

Hiç yorum yok: